Руска баба засенчи Джак Изкормвача 30.07 | 19:55

66-годишната жена убила 10 души и после ги описвала в дневници 20 години

От Йоанна Димитрова

Възрастна дама стресна света със зверствата си. Пенсионерката, станала известна с прякора "Бабата Изкормвач", беше обвинена в убийството на над 10 души. Тя написала дневник, в който описала зверствата, които е извършила в рамките на 20 години.

Предполага се, че 66-годишната серийна убийца Тамара Самсонова е обезглавявала и разчленявала хора във втория по големина град в Русия - Санкт Петербург.

Бивш работник на хотела, в който Тамара живее, случайно открил дневниците, в които тя описвала какво е направила. Написани са на руски, английски и немски език и са били скрити заедно с книги за черна магия.

Самсонова беше задържана тази седмица, след като CCTV излъчи кадри на части от тяло на възрастна жена в черен найлонов плик в дома ѝ.

1545276

Полицията вече сравнява записките в дневниците с известни случаи на неразкрити убийства, в които жертвите са били разчленени, както и случаи за намерени части от тела, опаковани в чували и разпръснати из града.

Самсонова е бил задържана, след като обезглавеното тяло на 79-годишната Валентина Уланова, която била неин настойник, беше намерено близо до езеро на Димитрова улица, в Санкт Петербург.

Друго обезглавено тяло без крака било намерено на същата улица преди 12 години и доказателства, намерени в апартамента на Тамара, включително визитка на жертвата, които я свързват с престъплението.

"Жената е обвинена в убийството на нейния наемател, 44-годишен жител на Норилск, който изчезна на 06 септември 2003 г.", заявиха от полицията.

1545277

Тя призна за поне още един убийство - на друг неин наемател, чието разчленено тяло беше изхвърлено в найлонови торби в краен квартал на града. Друга жертва е съпругът ѝ, който е обявен за издирване през 2005 година.
Самсонова се разпитва от полицията. Тя призна, че е извършила престъпленията, но без да навлиза в
подробности, твърдят доклади. В апартамента й, полицията откри трион, нож и кървави петна в банята.
Източник от разследването каза: "Тя е или много по-глупава отколкото изглежда, или много по-умна". След ареста ѝ, Тамара казала на полицията, че е бивша актриса и възпитаник на балетната академия "Ваганов", но по-късно са установили истинската ѝ самоличност и че тя е била в хотелиерския бизнес.

Водещи

Най-четени