Руската армия е изгубила над 70 000 военнослужещи по време на войната си в Украйна за последните два месеца 12.07 | 17:15

Средният брой на убити и ранени руски военнослужещи дневно за май е 1262, пише министерството в социалната платформа "Х".

От iNews.bg

Руската армия е изгубила над  70 000 военнослужещи  по време на войната си в Украйна за последните два месеца, предаде ДПА, като се позова на данните на  британското Министерство на отбраната , което цитира източници от разузнаването.

Средният брой на убити и ранени руски военнослужещи дневно за май е  1262 , пише министерството в социалната платформа "Х".

"Средната стойност на руските жертви най-вероятно ще продължи да се движи  над хиляда на ден в следващите два месеца,  като се има предвид, че Русия и занапред ще се стреми да превзема украински позиции", се казва в публикацията.

Русия  откри нов фронт в Харковска област  и запази темпа на атаките си на другите фронтове, се допълва в изявлението на британското министерство.  От началото на руската инвазия през февруари 2022 г. то публикува редовно информация за развоя на  военните действия в Украйна.

Водещи