Руският наркотик "крокодил" изплаши американските лекари 27.09 | 21:23

Опасната дрога обезобразява човека и води до бърза смърт

От Антония Михайлова

В американския щат Аризона са регистрирани първите случаи на употреба на наркотика "крокодил" (дезоморфин). Това разпространено в Русия зло, приготвяно в домашни условия, е известно с това, че "изяжда плътта отвътре и кожата на хората, които го използват, става като тази на влечугите", отбелязва Daily Mail.

Според изданието, което цитира Ино ТВ, центърът по контрол на отровните вещества открил наркотика, когато към пункт за неотложна помощ се обърнали двама души с "плът, висяща от телата им, и с кожа подобна на крокодилската".

"Доколкото ми е известно, това са първите случаи, регистрирани в САЩ. Затова сме крайно изплашени", заявил представителят на центъра Франк Ловекио. Но отказал да коментира външността на наркоманите.

"Няма дим без огън, страхувам се, че ще има все повече случаи", заявил Ловекио.

В Русия наркотикът "крокодил" се разпространявал сред младите хора като вирус. Продължителността на живота на наркоманите, които го употребяват, е средно 2-3 години. Дори тези, които успяват да се откажат, остават обезобразени за цял живот.

Прозвището си наркотикът е получил поради способността с голяма скорост да предизвиква бързо умъртвяване на тъканите и силно възпаление на вените, след което кожата на наркомана става на струпеи. На мястото на инжектирането на наркотика тялото се покрива с язви.

Дезоморфинът с много бързи темпове убива имунитета, токсичните му съставки се разнасят от кръвта и попадат във всеки орган. Тялото на наркозависимия буквално започва да гние с бързи темпове и отвътре, и отвън.

Първият удар понасят крайниците, тъй като кръвта и хранителните вещества престават да постъпват в ръцете и краката. Крайниците придобиват кафяв цвят и бързо изсъхват поради липса на оросяване. В повечето случаи се стига до ампутация.

Човек, употребяващ дезоморфин повече от половин година, заприличва на жив труп. Зависимостта се развива практически от първия прием, твърдят токсиколози.

Водещи

Най-четени