Руснаци и сирийци се готвят да освободят Алепо 10.04 | 20:58

Терористите се въоръжават и прегрупират в очакване на тежките сражения

От iNews.bg

Сирисйката армия и руската бойна авиация, оперираща в страната, се подготвят за финален щурм срещу окупираният от терористите Алепо. Въоръжените сили на двете страни ще организират мащабна съвместна операция, която да доведе до окончателното освобождаване на града. Това е обявил сирийският премиер Ваил ал Халки. "Ние, заедно с руските ни партньори, се подготвяме за операция по освобождаването на Алепо и блокиране на всички възможно действия на незаконните въоръжени формирования, които не са се присъединили към споразумението за примирие или са го нарушили”, казва той, цитиран от ТАСС.

Междувременно стана ясно, че бойците на "Джебхат ан Нусра”, които се намират в района, са започнали да се прегрупират и съсредоточават силите си на северозапад от Алепо. Паралелно с това към тях се присъединяват и нови части, съобщава руският Център за контрол на примирието в Сирия. През последното денонощие в района са пристигнали над 350 нови бойци, две бронирани машини и 13 високопроходими автомобила с тежки картечници, предаде "Интерфакс”.

По-рано беше съобщено, че в района около Алепо "Джебхат ан Нусра” разполага с над 1000 бойци, както и със 7 танка и още 24 пикапа с тежки картечници.  

Водещи

Най-четени