Руснаците са бесни на Германия! В Мюнхен преиздават книгата на Хитлер 09.01 | 18:05

От Държавната Дума са на мнение, че това нарушава международните норми

От iNews.bg

Преиздаването и продажбата на книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" е недопустимо в цивилизования свят и противоречи на международното право и на руските закони, подчерта заместник-предстателят на Държавната Дума на Русия Сергей Железник.

Отпечатването на книгата на лидера на нацистка Германия бе посрещнато с много критични коментари в Русия. То е дело на Института за съвременна история в Мюнхен и от петък книгата се продава в Германия.

Железник отбеляза, че в книгата се съдържат престъпните идеи на Хитлер за превъзходството на една свръхкласа над другите нации и народи.

Той критикува Европа и Германия, като изтъква, че това преиздаване дискредитира окончателно гръмко декларираните европейски ценности.

"Освен това, такова опасно явление е доказателство за разрастването на неонацистките настроения не само в Украйна, където свободно организират факелни шествия на неонацистите, но и в Германия, която в продължение на десетилетия се опитва да измие кървавото петно на нацизма от своята история", добави той, цитиран от РИА Новости.

Най-четени