С учения Лондон се подготвя за олимпиадата 23.02 | 09:15

Хиляди работници и служители на британското правителство започнаха двудневни учения в Лондон, имитиращи преодоляване на последиците от мащабна терористична атака

От Кремена Бедерева

Хиляди работници и служители на британското правителство започнаха двудневни учения в Лондон, имитиращи преодоляване на последиците от мащабна терористична атака по време на Олимпийските игри, които предстоят това лято в британската столица.

Доброволци пресъздадоха доста позната сцена, приличаща на трагичния инцидент през 2005 г., когато имаше атентат в лондонското метро. Но този път всичко бе "като на тренировка" - доброволците излизаха от станция на лондонското метро, като някои от тях кашляха, други бяха облени с изкуствена кръв, а трети - изнасяни на носилки, докато полицейските и спешните служби действаха наоколо.

Ученията се провеждат в неизползваната метростанция "Олдуич" в центъра на Лондон, съобщава Reuters. Тя  обхващаха над 2500 души от спешните служби, правителството и други агенции, за да бъдат проверени възможностите им след въображаема бомбена атака дълбоко под земята.

Това са най-големите такива учения след атентатите в Лондон през 2005 г.

Медиите ще могат да станат свидетели на сцени на спасяване на ранени жертви, докато пожарникарите помагат на други хора да излязат от горяща сграда.

Водещи

Най-четени