САЩ изтеглят дипломатите си от Венецуела 12.03 | 09:38

От iNews

САЩ изтеглят останалия си дипломатически персонал от Венецуела заради задълбочаващата се криза в страната, съобщава БНТ. В информацията на Държавния департамент се посочва, че наличието на дипломати се е превърнало в ограничение за политиката на Вашингтон и за това се налага подобна мярка. Анализатори тълкуват решението като знак за възможна предстояща военна намеса.

Междувременно контролираният от опозицията венецуелски парламент одобри обявяване на национално състояние на тревога заради безпрецедентната криза с електроснабдяването, която парализира страната пети ден. Депутатите отхвърлиха аргумента на президента Николас Мадуро, че аварията е американски саботаж и заявиха, че причината за нея е лошото управление и липсата на инвестиции. Председателят на парламента и лидер на опозицията Хуан Гуайдо призова за нови протести.

"Всички възможности, които са на масата, са срещу Венецуела. Това са "електрическа война", "електрошок" и "кибер атака". Срещу Венецуела е извършено кибер нападение. Само правителството на Съединените щати има възможност за такава атака", обяви Мадуро.

Водещи

Най-четени