САЩ предлагат европейска страна да е домакин на срещата Байдън-Путин 14.04 | 19:15

Неоснователни са притесненията на всички, включително САЩ, за придвижване на войски на територията на Русия, каза Песков

От iNews.bg

Съединените щати са предложили на Русия бъдещата среща между президентите Владимир Путин и Джо Байдън да се състои в една от европейските страни. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БНР.  

Прессекретарят на руския държавен глава подчерта, че е все още е рано да се обсъжда дневният ред на евентуалната бъдеща среща между двамата лидери.  

"Преждевременно е да се говори за тази среща конкретно. Това е ново предложение и то ще се изучава. Ще се направи анализ. Още повече, лидерите се разбраха, че темата на срещата ще се обсъжда по-нататък по дипломатически канали".  

Дмитрий Песков добави, че днешния разговор на президентския съветник Юрий Ушаков с американския посланик в Москва Джон Съливан не означава, че вече е започнала подготовка за срещата Путин-Байдън. 

Попитан дали по време на вчерашния си телефонен разговор двамата лидери са постигнали съгласие за необходимостта от деескалация по границите с Украйна, Песков отговори 

"Смятаме за неоснователно безпокойството на когото и да било, включително на Съединените щати, във връзка с придвижването на нашите въоръжени сили на територията на Русия. На територията на Украйна може да има деескалация само ако въоръжените сили на Украйна се откажат от провокационните си действия". 

Водещи

Най-четени