САЩ се връщат в ледниковия период 30.01 | 08:32

Американците ги чака нечовешки студ от минус 40 градуса

От Мая Александрова

В няколко южни щата на САЩ обявиха бедствено положение заради сковаващия студ, обилен снеговалеж и невероятно ниските температури, които са по-обичайни за Сибир.

Щатите, които са сковани от студ, са Джорджия, Луизиана, Мисисипи, Северна Каролина и Южна Каролина, съобщава BBC. Минус 40 градуса показаха термометрите на някои места в САЩ.

От бурята през следващите дни ще бъдат засегнати около 50 милиона души, живеещи в окръга.
Много училища в региона са затворени.

Продължава транспортният хаос в страната. Поледици има по много пътища, летището в Ню Орлиънс е затворено. Властите издадоха предупреждение за опасност.

Метеоролозите предупредиха, че тежката обстановката в страната няма да се подобри и метеорологичните условия ще се влошават.

Обилни снеговалежи се очакват в Северна и Южна Каролина през идните дни.

В ранния следобед в сряда трафикът в Атланта просто спря. Снегът падна в изобилие и хората се опитаха да си тръгнат по-рано от работа, но попаднаха в снежния капан.

В северната част на Алабама някои училища и университети преустановиха занятия изведнъж, тъй като бурята дойде по-рано от очакваното.

Властите имат притеснения, че заледените пътища ще принудят стотици студенти да прекарат нощта в класните стаи или зали.

Жителите на щатите Охайо, Илинойс и Пенсилвания също станаха свидетели на необичайно явление.
Наблюдаваха се множество огромни пръстеновидни снежни топки, известни като снежни ролки, които се образуват, когато вятърът духа снега по земята.

Най-четени