СЗО предупреди за ръст на смъртните случаи от COVID-19 в Европа 10.11 | 19:44

От iNews

Световната здравна организация съобщи в сряда, че смъртните случаи от COVID-19 в Европа са нараснали с 10% през миналата седмица и Европа е единственият регион в света, където новите случаи на заразени и починали от коронавирус нарастват стабилно, съобщи БНР.

Това е шестата поредна седмица, в която се отчита ръст на целия континент.

В седмичния си доклад за пандемията СЗО пише, че новите случаи в световен мащаб са 3 100 000, от които 1 900 000 са в Европа, където новорегистрираните случаи са се повишили със 7%.

Страните с най-високи стойности на нови случаи в световен мащаб са САЩ, Русия, Великобритания, Турция и Германия. Броят на смъртните случаи от COVID-19 е спаднал с 4% в световен мащаб във всички райони, с изключение на Европа.

Асошиейтед прес отбелязва, че СЗО разглежда 61 страни като част от Европейския регион, включително Русия и дори държави от Централна Азия.

По-рано този месец СЗО посочи, че Европа се е превърнала "отново в епицентър на пандемията" и предупреди, че на стария континент може да има "още половин милион смъртни случая" до февруари 2022 г.

Водещи

Най-четени