СССР заровил атомни бомби по бреговете на САЩ 02.05 | 15:51

Трябвало да бъдат взривени и да предизвикат цунами, ако US армията се доближи до руските граници

От iNews.bg

Съветски атомни бомби са заровени в близост до бреговете на САЩ. Това съобщи пенсиониран руски полковник. Според думите му това се е случило по време на Студената война, а самите бомби се намират до източното крайбрежие на Щатите. Идеята на съветската власт е била те да бъдат взривени и така да предизвикат мощно цунами. Активирането им е трябвало да стане при военно присъствие на САЩ по границите на Русия.

"Американците дислоцират своите танкове, самолети и батальони на спецчастите по протежение на руската граница. А ние тихо "поставяме” по американската брегова линия ядрени ракети – "къртици”. Те се зариват и "заспиват”, докато не им бъде дадена командата", разкри Виктор Баранц в интервю за руския вестник "Комсомолская правда". Той изтъкна още, че те могат да предизвикат цунами, чиято сила може да унищожи цели градове като Ню Йорк и Маями, предаде БГНЕС.

"САЩ са постоянният "световен шампион” по отношение на размера на военния си бюджет – почти 600 млрд. долара, което е 10 пъти повече от руския. За нас обаче основният въпрос е как да се гарантира защитата на Русия с по-ниски разходи. И вече сме успели да намерим отговора”, подчерта още руският ветеран.

Говорител на руското правителство обаче категорично отхвърли твърденията на Баранец. Той ги нарече "странни" и изтъкна, че те "не трябва да се приемат сериозно", предава "Дейли мейл”.

Водещи

Най-четени