Савченко продължава да гладува, не пие вода 11.04 | 11:03

Тя отказва да се къпе и дори не се приближава до умивалника

От iNews.bg

Адвокатът на Надежда Савченко – Иля Новиков съобщи, чe довереницата му Надежда Савченко продължава гладната си стачка, при това - без вода. Протестът на украинката започна на 6 април. Тя е в самостоятелна килия и е под 24-часово видеонаблюдение.

"Днес отидох да видя Надежда Савченко. Последните изследвания, които са й правили, са от 5 април, преди да започне гладната й стачка. Нови не са провеждани оттогава, а на всичките ми въпроси за резултатите от тях, ми се отговаря, че  "всичко е в нормата". Надежда е била заплашена, че ако не започне да се храни сама, ще я хранят насила, макар че тя има свои планове по този повод". Това написа адвокатът на страницата си във Фейсбук.

Според него симпомите от обезводняването на организма й са налице: суха кожа и език, побелели венци. "Надежда престана да се къпе и дори да се приближава към умивалника. Самата тя твърди, че ще издържи още минимум 4 дни", допълва Новиков.

Напомняме, че на 22 март руският съд осъди украинският военен пилот Надежда Савченко на 22 години затвор за три престъпления и глоба от 30 хиляди рубли, след като я призна за виновна за убийството на журналистите Игор Корнелюк и Антон Волошин, както и за опит за убийство на цивилни и незаконно преминаване на границата с Русия.  

Водещи

Най-четени