Само 16% от британците смятат, че Тереза Мей се справя с „Брекзит“ 30.09 | 17:28

33% изобщо не вярват, че страната им ще напусне ЕС

От iNews.bg

Само 16% от британците смятат, че правителството се справя добре с излизането на страната от Европейския съюз. Други 16% са на мнение, че Великобритания в крайна сметка изобщо няма да напусне общността. Това показват данни на социологическата агенция YouGov, публикувани във в. "Таймс" и цитирани от АФП и БГНЕС.

В същото време според мнозинството от анкетираните (50%) правителството на Тереза Мей не се справя с "Брекзит". Това включва и други 22%, които оценяват действията на Лондон като "много лоши". Досега премиерът заяви само, че ще активира Член 50, който стартира процедурата по излизане от ЕС преди края на годината, както и че ще въведе мерки за ограничаването на имиграцията от ЕС.

На въпроса дали Великобритания ще напусне блока 67% са отговорили положително, 16% отрицателно, а останалите 16% не знаят.

Попитани какво смятат за работата на Тереза Мей през двата месеца, откакто е начело на страната, 46% са посочили, че тя се справя добре като цяло. Само 32% обаче са изразили симпатии към нея. Борис Джонсън, за когото се смяташе, че е най-вероятният наследник на бившия премиер Дейвид Камерън, пък е харесван само от 29% от хората.

Най-четени