Самолет се разби в сграда в Нигерия 04.06 | 08:47

Всички пътници на борда на самолета, който се разби в най-големия град на Нигерия, са загинали

От Кремена Бедерева

Всички пътници на борда на самолета, който се разби в най-големия град на Нигерия, са загинали. 147 души е имало в самолета, според службата за извънредни ситуации, цитирана от световните агенции.

По данни на правителството в самолета е имало 153 души, предаде АР. Ръководителят на Гражданската авиация на Нигерия Харълд Демюрън каза, че всички пътници на борда на самолета на Дана еър са загинали, но не уточни какъв е броят им.

Властите в Лагос съобщиха, че 153 души е имало в самолета, изпълняващ полет от Абдуджа до Лагос. Самолетът се разби в гъсто населен район близо до летището. Говорител на националната служба за извънредни ситуации каза, че на земята вероятно има още жертви, но броят им е неизвестен. Няколко хиляди местни жители се събраха на мястото на катастрофата, докато пожарникари се опитваха да угасят пламъците и да спасят оцелели.

Съобщава се още, че полицията използвала гумени палки, за да разпръсне наблюдателите и да направи път на спасителните служби, но тълпата била толкова голяма, че линейки с виещи сирени не могли да достигнат до мястото.

"Тълпата е полудяла. Спасителите нямат достъп", каза очевидец, пише още БТА. Харълд Демюрън съобщи, че боингът се ударил в електропровод близо до международното летище на Лагос, преди да се разбие в жилищна сграда в гъстонаселения район близо до летището.

Дим се издига от прозорците и покрива на сградата, която някак успяла да се запази и да не бъде напълно разрушена. Местни жители се изкачват по стените и се опитват да погледнат през прозорците.

Нигерийският президент Гудлък Джонатан обяви тридневен национален траур в памет на жертвите от катастрофата, предаде Франс прес.

Водещи

Най-четени