Санди предизвика и петролен разлив край Ню Йорк 01.11 | 19:15

Около 300 хил. галона дизел са изтекли от поне два петролни танкера

От Андриян Георгиев

Ураганът Санди е причинил сериозен петролен разлив в района на Ню Йорк. По информация на CNN става дума за близо 300 хиляди галона дизелово гориво, или над 1,1 млрд. литра.

Най-малко два петролни танкера са били повредени, като неизвестно количество петрол е изтекло, гласи официално изявление на петролния гигант Shell. Оттам увериха, че са взели мерки овладяването на ситуацията.

Танкерите са се намирали в района на рафинерията Сеуарен в Ню Джърси. Тя е собственост на петролния колос и се управлява от американската компания Motiva. Данни за пострадали няма, както и не се споменават вторични разливи след първия инцидент.

Съоръженията, които са ситуирани в района на аварията, насочват изтеклия продукт към река Уудбридж. Както Motiva, така и спасителните служби следят ситуацията отблизо.

Бурята нанесе опустошителни поражения на североизточната територия на САЩ в понеделник и вторник, наводнявайки Долен Манхатън и голяма част от бреговата линия на Ню Джърси. Милиони домакинства останаха без електричество.

Водещи

Най-четени