Сателити засякоха импулси от изчезналия малайзийски самолет 13.03 | 22:27

Сигналите не дават информация за местонахождението на летателния апарат

От Теодора Кокаланова

Комуникационни сателити са засекли електронни импулси от изчезналия малайзийски самолет Boeing 777, съобщи сайтът Indiatoday. Самолетът е в неизвестност от събота (8 март). За съжаление обаче сигналите не дават информация за това къде се е насочил. Каква е съдбата му си остава загадка за целия свят. 

Според разследването системите за отстраняване на неизправности и поддръжка на самолета са били включени. Системата предава сигнали около веднъж на час, но остава неясно колко импулса са изпратени от самолета. Фирмите, които са поддържали летателния апарат и тази, която е доставила на двигателите отказват да коментират случая.

Комуникационните линии обаче не са били отворени, тъй като авиокомпанията собственик "Malaysia Airlines" не се е абонирала за тази услуга, предлагана от производителите "Boeing". Източници, запознати с разследването потвърдиха, че нямат никакви данни за техническото обслужване на двигателите на самолета. 

Все още няма доказателства, че изчезването на самолета е било свързано с нечестна игра, но длъжностни лица от САЩ не изключват възможността за тероризъм. Според хипотези самолетът се е разбил, но намерени следи от отломки липсват, както и информация за изчезналите 239 души на борда.

Водещи

Най-четени