Светът ще помни холивудската икона Лорън Бакол (СНИМКИ) 13.08 | 21:10

Звездата почина на 89-годишна възраст от инсулт

От Цанка Донкова

На 89-годишна възраст почина легендарната американска актриса Лорън Бакол, чийто изгарящ поглед и дрезгав глас я превърнаха в икона на Холивуд. Актрисата е починала в резултат на инсулт, заобиколена от семейството си, съобщиха нейни близки.

Лорън Бакол бе съпруга и екранна партньорка на Хъмфри Богарт. Актрисата е родена като Бети Джоуън Пърски. Освен че се снимаше в киното, тя участваше и в постановки на Бродуей, което ѝ донесе награда "Тони".

През 1996 година получи Златен глобус и номинация за Оскар за най-добра поддържаща актриса за филма "Огледалото има две лица". През 1999 година бе включена в списъка "100 години... 100 звезди" на Американския филмов институт на 25-то място. На 21 май 1945 година тя сключи брак с Хъмфри Богарт и остана женена за него до смъртта му през 1957 година.

След това имаше кратка романтична връзка с Франк Синатра. Написала е две автобиографични книги, които излизат съответно през 1978 и 1994 година. Има син и дъщеря от Богарт и един син от актьора Джейсън Робардс.

Водещи

Най-четени