Сградата на прокуратурата в Луганск е освободена 02.05 | 11:35

Министерството на отбраната на Украйна потвърди за 3 свалени хеликоптера

От Цанка Донкова

Двама украински военни са били убити при операцията на Киев в Словенск. Това бе потвърдено от Украинския министър на отбраната, съобщава ИТАР-ТАСС.

"Двама украински военни са били убити, а други са били ранени в стрелбата", се казва в изявлението.

По-рано представители на отбранителните сили в Словенск заявиха, че е убит един от защитниците на града.

Министерството на отбраната пък потвърди, че два хеликоптера Mi-24 са били свалени. Един транспортен хеликоптер Mi-8 е бил повреден от стрелбата, но няма жертви или ранени при инцидента.

Стана ясно също, че поддръжниците на федерализацията са напуснали сградата на прокуратурата в Луганск, съобщават властите.

"Сградата на прокуратурата е освободена. Преговорите дадоха резултат и активисите напуснаха", се казва в официалното съобщение.

Сградата бе окупирана на 29 април от протестиращи. Бе свалено знамето от покрива и издигната Георгиевската лента. Нямаше ранени служители при операцията.

В същото време проруските активисти в Славянск са изоставили блокпостовете в северната част на града. Те са започнали да строят барикади по-близо до центъра на града. "В момента огънят е затихнал. По наши данни, те се прегрупират, може да опитат да атакуват от друга страна”, съобщи лидерът на местното отделение на Комунистическата партия на Украйна Анатолий Хмелевой.

 

Водещи