Северна Корея заплаши с ядрена атака Австралия 23.04 | 09:53

Това ще е отговор, ако следва политиката на САЩ спрямо Пхенян

От iNews.bg

Ако Австралия следва политиката на САЩ спрямо Пхенян, Северна Корея ще я атакува с ядрено оръжие, съобщава телевизия АВС, цитирайки говорител на външното министерство на комунистическата страна. Тази заплаха е в отговор на изказването на австралийския външен министър Джули Бишоп, че "севернокорейската ядрена програма е сериозна заплаха". Бишон дори предположи, че Австралия може да бъде мишена на подобна атака.

"Сегашното австралийско правителство е сляпо и ревностно следва линията на САЩ. Ако Австралия продължава упорито да следва САЩ в изолирането и потискането на Северна Корея, това ще бъде самоубийствен акт, попадайки в зоната на ядрен удар на стратегическите сили на Северна Корея", заяви говорител на севернокорейското министерство на външните работи.

Междувременно стана ясно, че Северна Корея е арестувала 50-годишен американец от корейски произход, пише БНР. Той бил в страната няколкто месеца и провеждал разговори свързани с хуманитарна помощ. С него задържаните американски граждани стават трима.

Водещи

Най-четени