Северна Корея със сериозна заплаха към САЩ, ако не си държат езиците зад зъбите 11.06 | 17:30

"Ако САЩ си наврат носа в делата на другите с лекомислени забележки, вместо да се грижат за вътрешните си дела във време, в което тяхната политическа ситуация е във възможно най-голямата бъркотия, то това може да доведе до неприятни неща, с които трудно ще могат да се справят", посочи Куо Джон Гун, генерален директор на дирекцията за въпросите, свързани със САЩ, към севернокорейското външно ведомство

От iNews.bg

Северна Корея отправи яростно предупреждение към Щатите. То е да не се бъркат в отношенията между Северна и Южна Корея, ако искат предстоящите президентски избори в САЩ да преминат гладко.

Предупреждението дойде, след като американският Държавен департамент обяви, че е разочарован от това, че Северна Корея е прекъснала горещата линия за комуникация с Южна Корея.

Не е ясно какво би направила Северна Корея, за да създаде проблеми на кампанията по преизбиране на Доналд Тръмп или да наруши президентските избори, казват анализатори. Те допълват, че ако има провокация, това може да обедини хората около настоящия държавен глава на САЩ.

"Ако САЩ си наврат носа в делата на другите с лекомислени забележки, вместо да се грижат за вътрешните си дела във време, в което тяхната политическа ситуация е във възможно най-голямата бъркотия, то това може да доведе до неприятни неща, с които трудно ще могат да се справят", посочи Куо Джон Гун, генерален директор на дирекцията за въпросите, свързани със САЩ, към севернокорейското външно ведомство.

"САЩ трябва да си държат езика зад зъбите и да си гледат собствените си вътрешни проблеми, освен ако не искат да преживеят нещо, от което ще им се изправи косата", допълни той. "Това би било добре не само за американските интереси, но също и за гладкото протичане на предстоящите президентски избори", допълни севернокорейският дипломат.

Водещи

Най-четени