Седма среща Русия-НАТО само за 2 години 27.05 | 18:02

Дискусията на ниво посланици ще се проведе в четвъртък в Брюксел

От iNews.bg

Нова среща между Русия и НАТО ще се проведе в четвъртък. Това ще бъде седмата такава в рамките на само две години. Заседанието на Съвета Русия-НАТО на ниво посланици ще състои в Брюксел, съобщават пред ТАСС от пресслужбата на Алианса.

"Това ще бъде част от нашия двоен подход в отношенията ни с Русия, основано на силната ни отбрана и състоятелен диалог", отбелязва събеседникът на руската агенция. Той отбелязва и че в НАТО са твърдо решени да запазят каналите за комуникация, независимо от замразяването на практическото сътрудничество.

По-рано генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг също обяви, че срещата с Русия ще се проведе идната седмица. "Възнамеряваме в четвъртък да проведем Съвета Русия-НАТО, за да продължим диалога с Москва", отбеляза той пред "Шпигел". Столтенберг допълва, че на двете страни им е необходими диалог, за да се подобрят отношенията между тях и да се намали напрежението. Той допълва и че изграждането на отношения с Москва не е лесна работа, но същевременно много важна.

Сред приоритетите за обсъждане на срещата ще бъдат ситуацията в Украйна, прозрачността по отношение на военното дело на двете страни, намаляването на напреженията, както и координация на военните учения, отбелязва Столтенбер.

Последната подобна среща се състоя през октомври м.г. Тогава заемащият поста постоянен представител на Русия в НАТО Александър Грушко заяви, че заседанието не е довело до нищо конкретно.

Водещи

Най-четени