Сектанти изгориха живо бебе на 3 дни в Чили 26.04 | 13:29

25-годишната му майка нямала нищо против жертвоприношението

От Филипа Тодева

Чилийската полиция арестува четирима души, изгорили живо бебе в сектантски ритуал, защото лидерът на сектата заявил, че краят на светата наближава и детето било Антихриста, предаде AP.

Убитото момиченце било само на три дни. То било "принесено в жертва" в град близо до чилийското пристанище Валпарайсо на 21 ноември, като било хвърлено в огън. Майката на бебето – Наталия Гуера, за която се твърди, че е дала одобрение за жертвоприношението, е сред арестуваните.

"Бебето беше голо. Те бяха залепили с лепенка устата му, за да не може да издаде писък... тогава я хвърлили в огъня", твърди Мигел Ампуеро от полицията.

Служителите на реда още претърсват къщата, в която сектата е извършвала ритуалите си. Според властите в Чили сектата се състои от 12 души, създадена е през 2005 година и е водена от Рамон Густаво Кастило Гаите. Въпросният 36-годишен мъж остава на свобода.

Всички в сектата са имали професия и висше образование. Полицията има данни, че тарторът на сектата за последно е видян да пътува за Перу, като оттам е закупил растение, което има халюциногенни свойства и чрез него е контролирал членовете на групата.

Водещи

Най-четени