Семействата на хората, които за заложници в лапите на Хамас: Всяка минута става вечност 28.10 | 16:41

Семействата са обезпокоени за съдбата на своите близки и очакват обяснения от правителството на Израел

От iNews.bg

Семействата на заложниците, държани от "Хамас" в ивицата Газа, изразиха днес "загриженост" и поискаха обяснения от правителството след интензивните бомбардировки на армията над палестинския анклав, предаде Франс прес.

"Семействата са обезпокоени за съдбата на своите близки и очакват обяснения. Всяка минута сякаш се превръща във вечност. Настояваме министърът на отбраната Йоав Галант и членовете на военновременния кабинет да се срещнат с нас тази сутрин", се казва в прессъобщение на асоциацията, представляваща семействата на повече от 220 заложници, отвлечени от Хамас на 7 октомври.

Повечето от заложниците имат израелско гражданство, припомня АФП.

Израелската армия съобщи днес, че е нанесла удари по 150 подземни обекта на "Хамас". При тях са били убити множество бойци на ислямистката палестинска организация, добавиха въоръжените сили, цитирани от ДПА.

"Целта е ясна: да се унищожи всичко, свързано с "Хамас", заяви бригаден генерал Гилад Кейнан от израелските военновъздушни сили. Израелските въоръжени сили съобщиха също, че вчера са нанесли удари срещу позиции на проиранската "Хизбула" в Ливан, след като групировката е изстреляла ракети към Израел. Ракетите са се приземили в Сирия, по израелски данни.

Водещи

Най-четени