Серия от земетресения разлюляха света тази нощ 25.11 | 08:22

Трусове с магнитуд от 4.4 до 7.2 бяха регистрирани в Америка и Азия

От iNews.bg

Няколко силни земетресения разлюляха различни точки на планетата през изминалата нощ. Първият трус бе регистриран в Салвадор късно снощи. Той бе с магнитуд 7.2 по скалата на Рихтер. Епицентърът му е бил на около 190 км южно от столицата на страната на дълбочина 33 километра. Властите издадоха предупреждение за цунами след земетресението, което по-късно бе отменено. Информация за жертви или щети засега няма, предаде БГНЕС.

Въпреки това хората, които се гмуркат в морето край бреговете на Славадор, са предупредени да бъдат внимателни през следващите 24 до 48 часа, заради възможни силни течения.

Земетресението бе усетено и в Никарагуа. Властите там също издадоха предупреждение за цунами, което по-късно бе отменено.

Малко по-късно на територията на Тайван също бе регистриран силен трус. Земетресението беше с магнитуд 5.5 по Рихтер и разлюля източния бряг на острова 5:55 ч. местно време (23:55 българско). Епицентърът на труса е на 70 км източно от окръг Хуалян на дълбочина 19.6 километра. Информация за пострадали засега няма. Не е обявена заплаха от цунами, предаде БГНЕС.

В ранните часове тази сутрин две земетресения бяха регистрирани и на територията на Казахстан в Алматинска област. Първото бе с магнитуд 4.6, което разлюля района в 08:53 ч. местно време (04:53 българско). Епицентърът му е на 276 км североизточно от Алмати. Огнището е на дълбочина 20 км. Две минути по-късно в същия район, на 19 км дълбочина, бе регистриран вторичен трус с магнитуд 4.4 по Рихтер.

Водещи

Най-четени