Синове на бивши украински висши чиновници изнасилиха и запалиха момиче 20.03 | 12:01

"Голите украинки" излязоха на протест в защита на 18-годишната Оксана

От Деляна Петкова

Едно ужасно престъпление, случило се на 8-ми март в Украйна, стана причината за протест на "голите украинки", съобщава Daily Mail. 18-годишната Оксана Макар е празнувала в заведение, където се запознава с двама младежи – 23-годишният Максим Присжников и Артион Погосян на 21 години.

След приятната вечеря мъжете изпращат Оксана, но по пътя я канят в апартамента на техния приятел – Евгени Красношек. Там момичето е изнасилено. По-късно, за да прикрият престъплението, тримата са се опитали да я удушат, увили тялото ѝ в чаршаф, хвърлили го на строеж и го запалили...

18-годишната Оксана обаче оцеляла. Момичето е прието в болницата с 55% изгаряния по тялото, а лекарите са ампутирали ръката ѝ, която е пострадала жестоко в битката за оцеляване.

Сега момичето е разказало какво е станало и става ясно, че тримата, които са извършили ужасното престъпление са синове на високопоставени държавни служители в Украйна, макар и бивши. Тримата са били арестувани, но ден по-късно освободени поради липса на доказателства, допълва британското издание.

Именно заради освободените младежи в Украйна има протести, а някои от депутатите в парламента на страната коментират, че може да бъде обмислена идеята да бъде се налага принудителна кастрация за изнасилвачи.

Момичетата от "Фемен" са пред сградата на прокуратурата в Киев и държат плакати "Смърт за садистите".

Водещи