Сирийската армия пое контрола над Манбидж 28.12 | 13:15

Военните ще осигурят безопасността на всички жители на Манбидж и околния район

От iNews

Кремъл приветства информацията, че сирийската армия е получила контрола над Манбидж, който преди това бе контролиран от кюрдски формирования, заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, който коментира съобщението на генералния щаб на въоръжените сили на Сирия.

"Безусловно, това е позитивна крачка към стабилизиране на обстановката", каза Песков, цитиран от ТАСС. По думите му разширяването на зоната на контрол на правителствените сили е "позитивна тенденция".

Сирийската агенция САНА по-рано днес разпространи изявление на представител на генералния щаб, който съобщи, че подразделения на сирийската армия са влезли в Манбидж. Войските са установили контрол над града и са издигнали над него сирийското национално знаме.

Според съобщението те са влезли в града в отговор на призив на населението и в съответствие с поставената им задача за възстановяване на държавния суверенитет над цялата територия на страната. В съобщението се подчертава, че сирийските военнослужещи ще осигурят безопасността на всички жители на Манбидж и околния район. 

Водещи

Най-четени