Сирийската армия щурмува християнски град навръх католическия Великден 27.03 | 15:02

Войските на Асад и опълчението са обградили град Ал Карятаин и са готови да го превземат

От iNews.bg

Навръх католическия Великден сирийската армия е готова да освободи от "Ислямска държава” християнски град. Става въпрос за Ал Карятаин, който се намира в провинция Хомс на югоизток от едноименния град. Селището стана известно преди време с насилието на джихадистите над населението и разрушаването на християнски храмове и манастири. Ал Карятаин вече е напълно обграден и обсаден от правителствените сирийски войски и присъединилите се към тях опълченски отряди. Те са в готовност всеки момента да нахлуят в града и да го прочистят от бойците на "Ислямска държава”.

Част от джихадистите засега оказват съпротива. Според източник на "РИА Новости” те прикриват останалите отряди на терористичната организация, които отстъпват. Смята се, че в града няма мирно население, то отдавна е избягало или отвлечено от "Ислямска държава”.

Християнският град Ал Карятаин беше завлядян от терористите преди повече от година и превърнат в една от основните бази на джихадистите на юг от Хомс. Според информация на сирийските военни от Ал Карятаин "Ислямска държава” е прехвърляла подкрепления, оръжия и боеприпаси в Палмира, която рано тази сутрин правителствената армия на Сирия и опълченските отряди успяха окончателно да освободят от "Ислямска държава”.

Водещи

Най-четени