Сирия моли Бан Ки Мун да спре агресията на САЩ 02.09 | 14:25

Сирийската армия е в постоянна бойна готовност

От Антония Михайлова

Правителството на Сирия се обърна към генералния секретар на ООН Бан Ки Мун с молба да "предотврати всяка агресия" срещу страната. Това съобщава сирийската агенция SANA.

"Сирийското правителство призовава генералния секретар на ООН да поеме отговорността да оглави международните усилия с цел недопускане на агресия срещу Сирия и да се движи към търсене на политическо решение на кризата", се казва в писмо на посланика на Сирия в ООН Башар Джаафари към Бан Ки Мун.

Сирийската армия е в постоянна бойна готовност

Представител на сирийските сили за сигурност е заявил за AFP, че сирийската армия продължава да се намира в състояние на пълна бойна готовност независимо от отсрочката на решението за нанасяне на удар.

"Актът на агресия на САЩ срещу Сирия, ако такъв се проведе, ще стане една от формите на подкрепа на тероризма – заявил представител на сирийските военни сили, цитиран от ИТАР-ТАСС. – Армията остава в състояние на пълна бойна готовност, докато тероризмът не бъде унищожен напълно."

Вземането на решение за военна операция на САЩ в Сирия се отлага поне до 9 септември, когато американските конгресмени ще се върнат на работа след лятната ваканция и ще могат да гласуват резолюция за интервенция.

Водещи

Най-четени