Скандал в Америка! Бащата на Доналд Тръмп се оказа от Ку Клукс Клан 01.03 | 12:33

Кандидатът на републиканците получи подкрепа от един от бившите лидери на расистите в САЩ

От iNews.bg

Странни неща продължават да се случват в предизборната кампания на Америка. Доналд Тръмп, който продължава да води при републиканците, получи подкрепа, която едва ли той самият желае точно сега. Бившият лидер на расисткия клан Ку Клукс Клан Дейвид Дюк.

Когато CNN го попита дали би се отказал от тази подкрепа обаче Тръмп каза: "Аз не зная нищо за Дейвид Дюк, окей? Не зная и нищо за това, което ми говорите – за превъзходството на белите или за белите расисти. Аз не зная дали той ме подкрепя".

През 2000 година Доналд Тръмп отказа да се кандидатира за президент, защото сред реформистите се подвизаваха хора като Дюк, нео-нацисти като Бюканън и комунисти като г-жа Фулани. А те не са компания, в която иска да го виждат.

Само че този инцидент, пишат медиите в САЩ, напомня на един друг доклад, публикуван през септември. Според него през 1927 година в Ню Йорк избухват размирици, дирижирана от симпатизанти на италианското фашистко движение и Ку Клукс Клан. В един от масовите побоища в Бронкс, двама италианци са убити от антифашистите. В Куинс 1000 расисти направиха бяло шествие, което доведе до друго сбиване и арести на седем души. Един от задържаните е Фред Тръмп – бащата на Доналд Тръмп.

Водещи

Най-четени