Скандал след скандал в САЩ! Човек на Тръмп поръчал Обама 13.05 | 12:38

Американските тайни служби разследват иконома на магната

От iNews.bg

Американската кампания особено в републиканския лагер продължава да е изпълнена със скандали. След като стана ясно, че бащата на Доналд Тръмп е бил член на Ку Клус Клан, сега медиите обявиха, че икономът му мечтаел за смъртта на Обама.

Американската "Сикрет сървис" започна разследване срещу Антъни Сенекал, който във Facebook призовал за смъртта на президента Барак Обама.

В своето послание в социалната мрежа Сенекал написал: "Обама, би трябвало да бъде хванат от нашите военни и застрелян като вражески агент през първия си мандат".

Сенекал е работил за кандидата за президентския пост Донълд Тръмп в продължение на близо 30 г. От предизборния щаб на милиардера побързаха да се разграничат с позицията на бившия му иконом. "Той не работи за Тръмп и то от юни 2009 г.", заяви Хоуп Хикс, говорителка на Тръмп в позиция за медиите. "Ние решително осъждаме ужасните коментари на г-н Сенекал", каза още тя.

Първоначално написаното от Сенекал не е било публично, но впоследствие той потвърди оригиналността на посланието си пред няколко медии. Късно в четвъртък Сенекал, който е на 84 г., каза пред Си Ен Ен, че Обама трябва "да виси" извън Белия дом. Той също така нарече Белия дом "Бялата джамия", допълва БГНЕС.

Водещи

Най-четени