Скандално! Тръмп наричал Мис Вселена „Мис прасе“ и „Мис прислужница“ 27.09 | 17:11

Щабът на Клинтън изкара компромат срещу милиардера като собственик на конкурса за красота

От iNews.bg

След първия президентски дебат между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп от щаба на бившата първа дама и главен секретар пуснаха скандално видео, в което победителката от конкурса за красота "Мис Вселена 1996 г." - Алисия Мачадо, разказва за расисткото и крайно обидно отношение на милиардера към нея, пише сайтът motherjones.com.

Магнатът притежаваше правата за организиране на конкурса "Мис Вселена" в периода 1996 – 2015 г.

Алисия Мачадо споделя, че настоящият кандидат за президент я е наричал по онова време "Miss Piggy” ("Мис Прасе”) и "Miss Housekeeping” ("Мис Прислужница”). С втората обидна квалификация Тръмп намеквал за мигрантския произход на венецуелската красавиця и факта, че много латиноамериканки в САЩ работят като чистачки и детегледачки.

1782381

Тръмп преминал обаче всички граници, след като решил, че Мачадо е качила килограми и предприел драстични мерки тя да отслабне, които били записани с камери и излъчени. Преди това милиардерът я заплашил, че ще ѝ отнеме короната, ако не свали излишните килограми и поканил журналисти да снимат тренировките ѝ във фитнеса.

"Чувствах се като плъх в лаборатория за научни изследвания”, с болка споделя Алисия.

Тя разказва още, че по време на подготовката за конкурса Тръмп постоянно ѝ крещял и това ужасно я плашело.

"Обръщението "Miss Piggy” е едно от най-лошите неща, които Тръмп някога е казвал. Той обича конкурсите за красота, поддържа ги и ги рекламира. И в същото време обижда участничките по този начин”, коментира Хилари Клинтън.

Водещи

Най-четени