След срещата във Владивосток на Владимир Путин с Ким Чен-ун 27.04 | 12:45

И двамата лидери са определили срещата си като „подробна и конструктивна“.

От iNews.bg

Тази седмица руският президент Владимир Путин се срещна във Владивосток със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

"След като очакванията на американския президент Доналд Тръмп за бърза сделка с Ким Чен-ун в Ханой не се оправдаха, очевидно решаването на севернокорейския проблем ще се търси в по-широк формат със задължителното участие на Русия и Китай", изтъкна Ангел Григоров. И допълни, че "можем да определим като напълно оправдани очакванията на анализаторите за интригуващо развитие в по-нататъшните действия на международната общност по севернокорейската тема".

Ким Чен-ун е помолил президента Путин да изложи пред президента Тръмп очакванията на севернокорейската страна. А Путин каза, че КНДР се нуждае от гаранции за сигурността и суверенитета си и че тези гаранции може да бъдат единствено международно-правни.

За Путин връщането към принципите на международното право за сметка на юмручното право е най-важната първа стъпка към решаването на проблема с Корейския полуостров.  

Според Москва американците се опитват със санкции и извиване на ръце и постоянен натиск да натрапват своите правила на света.

"Срещата във Владивосток е повод за Русия за пореден път да се заяви като незаобиколим фактор в международните отношения. Като глобален играч, без чието участие не може да бъде решен нито един съществен проблем в международния дневен ред.

Водещи

Най-четени