Снегът в Румъния блокира 4 автобуса с пътници 08.01 | 13:00

Множество шофьори нощуваха в колите си, тъй като снеговете затвориха пътищата

От Елена Кирилова

Четири автобуса, пълни с хора, са блокирани от снеговете край граничния пункт Албица на границата на Румъния и Молдова, съобщава на уебсайта си вестник "Евениментул зилей”.

По-голяма част от блокираните 134 души са молдовци. С цел почистването на снега и освобождаването на пътя, на мястото армията вече е изпратила войници.

Снежната буря в Североизточна Румъния успя да затвори общо 12 окръжни пътища. За момента най-засегнат е окръг Яш. Усложнената зимна обстановка в страната стана причина за затрудняването на движението по 30 национални пътища.

Тъй като много хора заседнаха в снеговете, се наложи да пренощуват в автомобилите си, докато пътищата не бъдат почистени, предаде БТА.

Мъж на 25 години от окръг Яш пък е обявен за изчезнал. Екипи на Инспектората за извънредни ситуации са се заели с издирването му. По последна информация снощи младежът е помагал за изкарването на автомобил, засегнал в преспите. По-късно мъжът не е бил открит от спътниците си. Според тях той се отдалечил от тях за известно време, докато имало снежна буря.

Водещи

Най-четени