Спасиха 26 моряци от разцепен танкер близо до Йемен 19.06 | 15:30

Корабът се е разцепил на две и е потънал близо до крайбрежието

От Елица Елефтерова

Спасиха 26 моряци от потънал товарен кораб. Огромният танкер е бил зареден с петрол за Сингапур, съобщават властите в Шри Ланка. Дългият 316 метра товарен кораб "Mol Comfort", плаващ под флага на Бахамските острови, се е разцепил на две и е потънал близо до крайбрежието на Йемен, причинявайки огромен нефтен разлив, съобщава "Гласът на Русия”.

Индийската морска спасителна служба се е намесила, за да помогне на моряците, като спасителната операция за 26-имата моряци от потъналия танкер е била координирана в Мумбай.

Спасен е целият екип от 14 филипинци, 11 руснаци и един украинец. Оцелелите моряци ще бъдат извозени до Colombo утре, 20 юни. Руският екипаж ще трябва да почака, докато бъдат възстановени личните им документи, за да се върнат у дома.

Причината за инцидента предстои да бъде установена. "Корпусът на кораба се е разделил на две близо до крайбрежието на град Мумбайай, а членовете на екипажа са били спасени с два спасителни сала и спасителни лодки, става ясно от официалното съобщение на морските служби.

Водещи

Най-четени