Спасиха новородено от тоалетна тръба в Китай (ВИДЕО) 04.08 | 20:25

Преминаващите жители на Пекин чули бебешки плач и уведомили органите на реда

От Мариета Цветкова

След като в полицейското управление на окръг Tianqiao, постъпил сигнал за бебешки плач идващ от канал на обществена тоалетна, незабавно бил изпратен екип. Подаденият сигнал бил достоверен, момиченцето е спасено и откарано в болница. По последни данни, бебето няма увреждания, а полицията се опитва да установи самоличността на родителите, които изоставили детето си в тоалетна тръба. 

Според органите на реда майката е родила в тоалетната, след което е изоставила бебето.

 

"Бебето беше нагоре с краката и цялото му тяло беше в тръбата. Едвам виждахме крачетата ѝ", каза господин Qian пред пекинския Times. Според репортаж на китайската телевизия през 2013, броят на изоставените деца достига 10,000 годишно, по-голямата част от които имат здравословни проблеми.

През 2013 г. станахме свидетели на подобен случай, който предизвика бурни дискусии в общественото пространство. Новородено момченце бе извадено от канализацията от пожарникари. Според медиите майката е била неомъжена и е криела бременността си, преди да роди неочаквано в тоалетната.

Миналият месец отново имаше случай на изоставено момченце. Родителите му го заровили живо в местните гробища, но по чудо детето е намерено 8 дни след заравянето, живо.

За да се пребори с големият брой на изоставените деца, правителството отвори домове за сираци, където бебетата могат да бъдат оставени, без животът им да бъде поставян в риск.

 

Водещи

Най-четени