Според Басейнова дирекция няма данни за замърсяване на морските води в района на експлозията и границата с Румъния 02.07 | 19:20

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология - БАН, филиал Варна, към момента посоката на вятъра е запад-северозапад и преносът на въздушни маси е ориентиран към Черно море

От iNews.bg

Според Басейнова дирекция "Черноморски район" няма данни за замърсяване на морските води в района на експлозията и границата с Румъния, съобщиха от МОСВ във връзка с тежкия инцидент в рафинерията по-рано днес.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология - БАН, филиал Варна, към момента посоката на вятъра е запад-северозапад и преносът на въздушни маси е ориентиран към Черно море.

При запазване посоката и скоростта на вятъра не се очаква замърсяването да достигне границите на България.

На ВВМУ "Никола Вапцаров" е възложено да изготви анализ на потенциална възможност за разлив в Черно море след аварията. Следенето на обстановката продължава и ековластите са в готовност да приложат авариен план.

Междувременно, от Министерството на външните работи посочиха, че посолството ни в Букурещ не е получавало сигнали от бедстващи българи или официални данни от румънските власти за пострадали наши сънародници при взрива, който отне човешки живот и рани още няколко души.

Водещи

Най-четени