Спряха издирването на индонезийския самолет. Има версия, че се е разбил 16.08 | 16:17

Източник от авиокомпания твърди, че всички 54 пътници са загинали

От Филипа Тодева

Индонезийските власти прекратиха издирването на самолета, който изчезна днес в планински район на провинцията Папуа. Службите обясниха паузата в спасителната операция с лошото време и това, че вече навън е тъмно.

На борда на АТР на индонезийската нискотарифна компания Trigana е имало 54 души, пет деца, сред които и бебета, и петима членове на екипажа. На фона на последните трагични авиокатастрофи с индонезийски компании, се появи и информация, че самолетът се е разбил. Пред РИА Новости източник, който работи за една от индонезийските авиокомпании съобщил, че всички пътници за загинали.

Говорителят на транспортното министерство Джилиус Барата потвърди изчезването - "Все още не сме сигурно какво се е случило със самолета и сътрудничим на местните власти. Но времето в момента е много лошо, притъмняло е и има облаци. Това пречи на търсенето. Самолетът е изчезнал над планински район", посочи той.

В края на миналата година самолет на индонезийската Air Asia се разби и загинаха всички 192 пътници на борда. Машината извършваше международен полет до Сингапур. През юли военен транспортен самолет се разби на Суматра. Тогава жертвите бяха 140.

Водещи

Най-четени