Срамота! Пуйката на принц Чарлз избяга 03.12 | 18:07

Вижте историята на едно вдъхновяващо бягство

От Филипа Тодева

Мислите си, че пуйките са просто храна. Само така си мислите. Следва историята на една невероятна пуйка, която успя да се спаси от злощастната съдба да бъде основно ястие. Макар че с нея щяха да се нахранят не кои да е, а принц Чарлз и съпругата му – херцогинята на Корнуъл Камила. Daily Express публикува интересната история на бягството на пуяка, впоследствие кръстен Колдиц.

Смята се, че Колдиц успял да се измъкне, докато вратата на превозващия пуйките към смъртта им камион все още не била заключена. Пуякът намерил убежище в градината на тъщата на птицевъда Гарет Уилямс, от когото успял да избяга.

Уилямс работи в птицефермата на имението Ръг в Коруен, Северен Уелс, която снабдява с органични пуйки престолонаследника принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, допълва БТА.

Птицевъдът бил изумен, когато при пристигането в кланицата установил липсата на една от пуйките.

"Разстоянието между птицефермата и кланицата е над 100 километра, така че не очаквах повече да видя беглеца или да чуя нещо за него. Когато се прибрах обаче, ми звънна тъщата, за да ми съобщи, че са намерили пуйка в градината си", разказва 52-годишният Гарет Уилямс.

Лорд Нюбъро, собственикът на имението Ръг, в което се намира птицефермата, бил очарован от историята за пуяка-беглец, решил да го направи талисман на собствеността си и дори станал негов кръстник. "Баща ми е избягал от нацистки лагер през Втората световна война, но е заловен и изпратен в Колдиц, така че реших да дам това име на пернатия беглец", казва лордът.

Водещи

Най-четени