Станишев: Подкрепи Педро Санчес за наследник на Рахой 01.06 | 16:03

Това е лидерът, от който Испания има нужда, каза лидерът на ПЕС

От iNews.bg

Партията на европейските социалисти приветства избора на Педро Санчес за премиер на Испания. Испанската социалистическа работническа партия, чийто лидер е Санчес, е част от лявото семейство на ПЕС. По-рано днес испанският парламент отстрани от поста досегашния министър-председател Мариано Рахой след успешен вот на недоверие, провокиран от лавината обвинения в корупция на членове на неговата Народна партия (ЕНП).

В тази връзка лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви:

"Беше крайно време начело на Испания да застане прогресивен и честен проевропеец, какъвто винаги е бил Педро Санчес. Въпреки предизвикателствата, пред които ще бъде изправен, вярвам, че той ще успее да промени курса на управление в Испания и да скъса с политиката на безкрайни бюджетни ограничения от последните години. Неговият избор прави нашето политическо семейство още по-силно и ни дава увереност, че ще успеем да направим същото и на европейско ниво.

Радвам се, че ще имаме и силния глас на Испания в полза на по-социална и по-справедлива Европа още на Европейския съвет в края на юни. Очаквам Педро и на традиционната подготвителна среща на левите премиери на ПЕС, за да го поздравя лично."

Водещи

Най-четени