Столтенберг: НАТО следи ситуацията в Полша 16.11 | 02:55

От iNews

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че НАТО следи ситуацията в Полша, а съюзниците са в тясна консултация помежду си, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

По-рано официален представител на Алианса каза, че НАТО проверява съобщенията за взрив в Източна Полша, близо до украинската граница.

"Разглеждаме тези съобщения и координираме работата си с нашия съюзник Полша", каза представителят на НАТО, цитиран от Ройтерс.

Високопоставен представител на американското разузнаване, цитиран от Асошиейтед прес, съобщи по-рано днес, че руски ракети са паднали днес в Полша близо до границата с Украйна и са причинили смъртта на двама души.

Правителството на Полша, която е член на НАТО, засега не е потвърдило новината, но неговият говорител каза, че е свикано извънредно заседание на правителствената комисия за национална сигурност и отбрана, информира ДПА.

Русия отрече изстреляни от нея ракети да са паднали в Полша днес, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на отбраната. В изявление ведомството нарече информацията "умишлена провокация" с цел разпространяване на фалшиви новини за Русия. Руското министерство на отбраната отрече въоръжените сили на страната да са изстрелвали ракети в района на полско-украинската граница.

Водещи