Странно, но този банан е по-умен от порноактьор 05.09 | 15:19

Здравна организация се обявява срещу порното без презервативи

От Лазар Тодоров

Здравна организация за борба със СПИН пусна жалба в съда в Лос Анжелис, която апелира за използване на презервативи в порноиндустрията, съобщават от Huffingtonpost. Жалбата е подадена, заради порнофилм, направен във Флорида, след като от него става ясно как режисьорите на филми за възрастни са заобиколили закона за използването на предпазни мерки във филмите.

Здравната организация в Калифорния подаде обвинение до Здравния департамент във Флорида с оплакването, че продукциите за възрастни във Флорида застрашават здравето на актьорите, защото порнофилмите се заснемат без те да използват кондоми.

Президентът на организацията за борба със СПИН сподели разочарованието си, че порнорежисьорите намират начини да заобикалят закона за задължително използване на презервативи, като избират актьори от други страни за заснемането на филмите. Той коментира, че няма да подкрепя индустрията за правене на филми за възрастни, в опитите им да пренебрегнат законите, защото на първо място са здравето, безопасността и предпазливостта.

В отговор директор на порнокомпания заявява, че никъде "в книгите" не се споменава каквото и да е относно употребата на презервативи, като допълва, че всички актьори са пълнолетни и сами могат да взимат решения за себе си и доброволно се съгласяват да участват във филмите без да ползват предпазните средства. Той твърди, че на всички участници в акта им се извършват необходимите прегледи, за да бъде потвърдено доброто им здравословно състояние.

Здравната комисия смята за необходима универсалната употреба на презервативи, тъй като това дава по-голяма защита на актьорите от СПИН, сифилис или други болести, предавани по полов път. Те се надяват, че от порно индустрията ще поемат своята отговорност и ще обърнат сериозно внимание на исканията им, защото това необходима мярка с предпазна цел.

Водещи

Най-четени