Стрелба срещу Тръмп на предизболен митинг, експрезидентът е ранен (ВИДЕО) 14.07 | 03:49

Стрелецът е убит, има и друг загинал от публиката

От iNews

Няколко изстрела са били произведени по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс, като се позова на видео от събитието.

Видеозапис показва как кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп е ескортиран към кола от агенти на Сикрет сървис и полицаи. Вижда се как той размахва юмрук във въздуха, докато влиза в автомобила.

Видеото показва кръв по ухото на Тръмп и снайперисти на покрива в близост до сцената, на която е стоял кандидатът за президент.

Асошиейтед прес информира, че след стрелбата Тръмп е отведен бързо от сцената на митинга в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп показваше таблица с броя на преминаващите границата, когато в тълпата започнаха да се чуват гърмежи. Видя се как той протяга дясната си ръка към врата си. По лицето му изглеждаше, че има кръв, съобщава АП, цитирана от БТА.

 

Той бързо се скри, докато агенти от охраната му нахлуха на сцената, а от тълпата се разнесоха писъци. Силните трясъци продължиха, докато агентите се грижеха за него на сцената.

По-късно говорителят на Тръмп заяви, че бившият президент е "добре и се намира на преглед в местно медицинско заведение". Стивън Чунг допълни, че Тръмп "благодари на органите на реда за бързите им действия по време на този отвратителен акт".

Астрологът Силва Дончева: 2024-та е последната спокойна година за Европа, покушение дебне Тръмп

В съобщение в платформата "Екс" Сикрет сървис информира, че води активно разследване.

Полицията започна да освобождава панаирното градче малко след като Тръмп напусна сцената. Местните полицаи заявиха, че това е местопрестъпление.

Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за инцидента, съобщи Белият дом.

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис също е била информирана за случилото се.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън написа в "Екс", че се моли за Тръмп.

Според Би Би Си очевидци са чули 6-8 изстрела, идващи от сграда в съседство. По първоначална информация, цитирана от Sky News, един човек е загинал по време на митинга.

Лицето, стреляло по Доналд Тръмп по време на митинг, е било убито. Информацията съобщи окръжният прокурор на окръг Бътлър Ричард А. Голдингър пред ABC News. По думите му има и друг човек, който е загинал.

Водещи

Най-четени