Стрелецът от Далас – ветеран от Афганистан 09.07 | 09:52

В дома му са намерени множество оръжия, боеприпаси и взривни вещества

От iNews.bg

Снайперистът, който вчера участва в стрелбата срещу полицаи в Далас, при която загинаха петима, а още 11 бяха ранени, се оказа бивш военен и ветеран от Афганистан. Това официално потвърди полицията в американския град. Той е на 25 години и се казва Майка Джонсън. Преди вчерашната стрелба той не е имал други криминални прояви.

След стрелбата Джонсън е бил убит чрез полицейски робот, след няколко часова престрелка и опити за преговори в закрит паркинг в града. По време на престрелката Джонсън е извикал на обградилите го, че е искал да убива само бели полицаи, предаде БГНЕС. Такива са и петте му жертви.

"Заявил е, че е ядосан от скорошните полицейски убийства и че е ядосан на белите хора. Заявил е, че иска да убива бели хора и по-специално бели полицаи”, разкриха по-рано от полицията. При обиск в дома на Джонсън са били открити материали за производство на експлозиви, както и оръжия и амуниции. Според полицията той е действал сам, въпреки че няколко други заподозрени бяха задържани след стрелбата в Далас.

Водещи

Най-четени