Стюардите и стюардеси на Air France в стачна готовност 28.10 | 12:39

Те твърдят, че работата и условията им на труд се влошават, като вероятно ще бъдат засегнати около 20 процента от утрешните полетите

От Кремена Бедерева

Френският авиопревозвач Air France очаква утре - 29 октомври, да бъде обявена стачка на стюардите и стюардесите, които твърдят, че работата и условията им на труд се влошават, като вероятно ще бъдат засегнати около 20 процента от утрешните полетите.

Авиокомпанията обяви снощи, че стачката е несправедливо насрочена за натоварен празничен период. "Очакват се закъснения и отмяна на полети в същия ден", обяви авиопревозвачът в изявление, прогнозирайки, че в събота (29 октомври) ще се извършат 80 процента от полетите, пише БТА, цитирайки Reuters.

Във Франция вторник, 1 октомври, е официален празник и много хора ще ползват отпуска в понеделник, за да си осигурят по-голяма почивка. Стачните действия съвпадат и с периода на училищна ваканция.

Отделно синдикатите в националната жп компания SNCF)призоваха за стачка на 8 ноември като част от протестните действия в цяла Европа срещу плановете за по-силна либерализация на сектора, допълва Ройтерс.

Водещи

Най-четени