Сух режим за гардовете на Обама - напиването по руски им е строго забранено 09.04 | 15:47

Пийнали служители на Сикрет сървис сгафили

От iNews.bg

Гардовете на американския президент Барак Обама занапред ще се трезви като краставички. Сикрет сървис затегна здраво правилата за служителите си след инциденит, включващи алкохол.

От сега нататък охранителите на държавния глава няма да имат право да докосват чашката 12 часа преди да отидат на работа и 24 часа преди пристигането на президента на което и да било място,  информира Washington Post. 

Причината за спиртните ограничения станали две предишни пътувания на Обама, при които гардовете му сгафили сериозно след употреба на алкохол. 

Шефът на Сикрет сървис Джулия Пиърсън е понижила ръководителя на едно от най-големите звена в службата и е преместила над 20 души заради инцидентите.

Общо петима служители от частта за специални операции са нарушили правилата при визитите на държавния глава в Холандия и Южна Флорида. Звеното е ключово за опазване на сигурността на Обама и семейството му. В него работят агенти и офицери, които са специално тренирани да защитават президента при преки нападения, да реагират при спешни случаи и при евентуална стрелба със снайпер. 

Водещи

Най-четени