Съобщение за опасност от изтичане на радиация предизвика паника сред жители на граничещия с България турски окръг Къркларели 26.11 | 17:20

Както се оказало, съобщението било разпратено във връзка с тестване на системите за предупреждение и алармиране, изградени в Къркларели

От iNews.bg

Съобщение за опасност от изтичане на радиация предизвика паника сред жители на граничещия с България турски окръг Къркларели, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

"Има опасност от радиоактивно изтичане. Незабавно се приберете на сигурно място. Не излизайте от убежището, докато не получите съобщение, че опасността е отминала”. Тази информация са получили на мобилните си телефони жителите на окръга тази сутрин.

Както се оказало, съобщението било разпратено във връзка с тестване на системите за предупреждение и алармиране, изградени в Къркларели.

"Получих на телефона си съобщение от АФАД  за опасност от радиоактивно изтичане. Изпаднах в паника. Проверих страниците на властите и видях, че става дума за изпитание на системата за предупреждения", казва местният жител Ердем Кьосе.

Валийството на Къркларели съобщи, че според информация от окръжната дирекция, отговаряща за бедствията и извънредните ситуации, днес е последният ден от тридневни изпитания на системата. Гражданите се призовават да не изпадат в паника.

Водещи

Най-четени