Сърбите пак хваната цели групи бежанци, влезли от България 04.01 | 14:58

Мигрантите се промъкнали в 2 наши камиона по време на почивките на шофьорите им

От iNews.bg

Петима нелегални мигранти от Афганистан бяха заловени тази сутрин на сръбския граничен пункт Шид, укрити в български камион между гипсови плочи, съобщи сръбското управление Митници. Товарният автомобил пътувал за Италия и преминавал транзитно през Сърбия. Той бил подложен на детайлна проверка поради видимо нараняване на митническото въже.

Почти същевременно на изходната страна на граничния пункт Батровци в ремарке на български камион са открити двама мъже от Афганистан, които също прерязвали митническото въже, за да се скрият сред стоката в товарния превоз, предаде БНТ.

Подобна ситуация на ГКПП Батровци имаше и два дни по-рано, когато в ремаркето на български камион бяха намерени двама мигранти, отново от Афганистан. Както и при много от случаите по-рано, бежанците се възползвали от почивката, която шофьорите на камиони правят близо до граничните пунктове, за да се скрият между стоката и по този начин да се доберат до ЕС.

По време на празниците митничарите на граничните пунктове Шид и Батровци предотвратиха опит на девет нелегални мигранти от Афганистан да влязат нелегално на територията на ЕС, скрити в ремаркета на камиони. След като бъдат открити, мигрантите се поемат от полицията.

Най-четени