Сърбия в снежен ад втори ден 02.02 | 12:28

Сред бедстващите има и група от българи

От Цанка Донкова

Снежният ад в Сърбия продължава втори ден. Сред бедстващите има и група от около 20 българи, блокирани при границата между Унгария и Сърбия. Пътищата все още не са разчистени.

Властите забраниха движението на тежки камиони и влизането в Сърбия откъм Румъния, Унгария и Хърватия. Корабоплаването в сръбския участък на Дунав също е спряно. От външното ни министерство препоръчаха на българите по възможност да отложат пътуванията си до и през Сърбия.

Българският камион се е преобърнал снощи. Движението по пътя постепенно се възстановява, но там са останали още около 40 автомобила. Част от пътниците са евакуирани, а властите са се погрижили и за тези, които не са пожелали да напуснат колите си, предаде Танюг.

Метеоролозите предвиждат от утре вятърът да отслабне и ситуацията да се нормализира. Началникът на спасителната служба Горан Николич каза, че вчера ураганният вятър е попречил на спасителите да стигнат до блокираните автомобили в района на Зренянин, допълва БТА.

"Спасители, полиция, всички казаха, че не са виждали толкова силен вятър и сняг на пътя", заяви Николич.

Той добави, че вчера е имало случаи хората да откажат да бъдат евакуирани, защото се притеснявали за автомобилите си, особено шофьорите на камиони, превозващи ценни стоки.

Водещи

Най-четени