Сърбия е в шок - ето подробности за новото масово убийство в страната 05.05 | 09:45

„Те са седели и са си говорели, той се приближил до тях... Един му казал „какво правиш“, той извадил от колата Калашников и започнал да стреля, разкри роднина на две от жертвите на новия масов убиец в западната ни съседка

От iNews.bg

Те са седели там и са си говорели, той се приближил до тях и просто ги застрелял. Уби внука и внучката ми, каза за сръбското издание "Блик" дядото на полицая Милан Панич и неговата сестра, които стахана жертва на убиеца Урош Б, който явно се е активизирал, след като 2 дни по-рано седмокласник изби със стрелба 9 души и стана известен по цял свят.

Освен тях той е убил още шестима души, ранил е 13 души и е избягал. Малко преди полунощ е започнало издирването му. "Обадиха ни се, че са простреляни. Когато отидох там, бяха мъртви, покрити. Народ се беше събрал, започнаха да плачат...какво да ви кажа", каза потресеният човек.

Той каза още, че неговият внук не е дружал с убиеца, защото по думите на дядото той е бил "пропаднал".

"Те са седели и са си говорели, той се приближил до тях... Един му казал "какво правиш", той извадил от колата Калашников и започнал да стреля. Един комшия, който е бил тук с тях, е бил ранен, починал е в болницата. Още едно момиче е ранено, но е живо", разказа дядото. Той твърди, че в селото се говори, че с убиеца в колата е имало още едно момче, което е шофирало.

"Казват, че първо са били в Орашйе и след това са дошли тук. Казват, че е застрелял внука ми и внучката ми в тила, не са го и видели", разказва човекът. Сръбската полиция издирва нападателя. В издирването участват специалните и хеликоптерните части на МВР. За издирване е обявен 21-годишен мъж.

По информация на РТС полицията е обкръжила мястото, където той се крие. Нападателят първо е стрелял в село Дубона, а след това в Мало Орашйе и в село Шепшин (край град Младеновац).

В Дубона е убил младия полицай и сестра му, стреляйки хаотично в двора на училището, където е и ранил няколко души. По думите на живеещите в селото младият мъж е известен като проблематичен човек. Той е от съседното село Доня Дубона.

Водещи

Най-четени