Такси закарало бомбите до летище „Завентем” 23.03 | 08:02

Терористите напълнили целия багажник с взривове, искали да вземат и още, но шофьорът не им позволил

От iNews.bg

Бомбите, които вчера гръмнаха на летището "Завентем”, са били закарани там с такси. Това е разказал самият таксиметров шофьор, който сам се е свързал с полицията. Когато снощи в медиите бяха разпространени снимки на атентаторите, той ги разпознал и веднага установил контакт с органите на реда. Той им разказал как тримата са му били клиенти вчера рано сутринта, както и всички подробности около курса. Благодарение на информацията на таксиметровия шофьор полицията е успяла да открие невзривилите се бомби на летището, както и тази в квартал "Скарбек” в самия Брюксел.

Оказало се, че терористите не са закарали на летището само 3 куфара, както се виждаше от снимките, а доста повече. Освен това те били много внимателни при товаренето и разтоварването на багажа си в таксито и не позволили на шофьора изобщо да пипне багажа им, съобщава изданието Derniere Heure.

Тримата терористи са искали да вземат повече взривове със себе си на летището, но благодарение на шофьора на таксито това не се е случило. Той просто не им е позволил да сложат в колата още чанти, за които са настоявали, тъй като багажникът вече е бил пълен. Така на летището са попаднали по-малко бомби. Благодарение на таксиметровия шофьор, който е посочил точния адрес, от където е взел терористите, за да ги закара на летището, по-късно полицията е открила и взривовете в квартал "Скарбек”, предаде "РИА Новости”. По всяка вероятност става въпрос именно за бомбите, които човекът е отказал да качи в колата. Те бяха намерени по време на специализирана операция и обиск. В апартамента бяха открити още и химически вещества и знаме на "Ислямска държава”.

Водещи

Най-четени